Baz


“Baz” pikt net na de eeuwwisseling de microfoon op om 5 jaar later ontdekt te worden door het grote publiek als de nieuwe Hiphop sensatie. In 2006 nodigt “Pita” hem uit voor zijn zomersingle, toepasselijk “Zomer” genaamd die meteen door Radio Donna werd opgepikt en onmiddellijk een zomerhit werd. Dankzij het succes van dit nummer deelt hij het podium van onder meer “Tien om te zien” als SuperTip en komt zijn carrière in een stroomversnelling.

Dankzij deze nieuwe samenwerking verschijnt begin 2007 zijn single ‘Alles’. Dit nummer illustreert zijn passie voor muziek en krijgt dankzij de gastvocalen van de Hollandse zangeres “Sage” al grensoverschrijdende aandacht. Het album “Punt Komma” laat dan ook niet lang op zich wachten en wordt gereleased op 1 november 2007. Optredens zoals 9000 Sessies en Genk on Stage, en radio-optredens (De Hop/Studio Brussel, Kink FM,…) zijn hiervan een logisch gevolg. Gastbijdrages van onder andere Pita, LC Morais, Fatty K (Belgisch kampioen beatbox), Magot en Rha The Man maken het geheel een eerlijk, warm album voor echte muziekliefhebbers.

In 2009 begint Baz in samenwerking met Tradd te werken aan zijn 2de album genaamd “Stadsleven”.

Twee jaar later is het album “Stadsleven” met als eerste single “Dans”, geschreven door Baz, Diggy Dex & Surya en geproduced door Meneer Ee, helemaal klaar om de Vlaamse en Nederlandse media, radio en TV in te pakken.

Belgische, Nederlandstalige hip hop van het hoogste niveau.
Het album “Stadleven” met songs zoals “Geduld”, “Samen” en “Doodlopend” werd op 1 april 2011 uitgebracht en staat vol met klassenummers en indrukwekkende samenwerkingen.

Zo rapt Baz op ‘Overwinning’ zij aan zij met Safi, die samen met zijn compaan Spreej furore maakt op o.a. Studio Brussel met nummers zoals ‘Herinner Mij’ en ‘Op Aarde’.

Met “Dans” als eerste single en videoclip met in de hoofdrollen Diggy Dex & Surya is dit slecht een eerste wapenfeit van het aanstormend talent binnen de Vlaamse Hiphop scene.

In 2012 begon dan de samenwerking tussen Baz en Claude Hugo, deze kan je op z’n minst opmerkelijk noemen.Baz & Claude Hugo
De twee leerden elkaar een paar jaar geleden kennen maar verloren de laatste jaren het contact.
Tot op de release party van Baz z’n ‘Stadsleven’ album waar ze elkaar terugvonden. Ze besloten snel af te spreken en eens te zien hoe een eventuele samenwerking zou kunnen klinken. Het klikte zo goed dat ze besloten samen een CD op te nemen, wat resulteerde in een cross-over album met frisse, funky, jazzy beats en passende raps.

Het eerste album van Baz & Claude Hugo verschijnt op 15 juni 2012.

Bekijk hier de video van Baz & Claude Hugo ‘Rustig’;

Bekijk hier de video van Baz ft Diggy Dex & Surya ‘Dans’;

BAZ & CLAUDE HUGO: Baz & Claude Hugo;

BAZ: Stadsleven;

Links:

VI:

http://vi.be/Baz

Twitter:

http://twitter.com/Bazshisj

Facebook:

http://www.facebook.com/bazmusic

Press:

http://www.2brainsentertainment.be/music-2/baz-album-preview