Voorstelling van de debuutplaat van Victor Keys op Springtime!

May 10th, 2013

Springtime Festival in Halen wil zich duidelijk onderscheiden van hun collega-festivals door een aparte line up te programmeren met een uniek en apart urban en electronic karakter. Ook vernamen we eerder deze week dat Springtime het eerste coöperatieve festival in België wordt en dat ze zich nog meer gaan toespitsen op hun groene en duurzame werking. Dat Springtime ook een neus en ziel heeft voor het jong en opkomende talent, dat siert hun als geen ander. Zo zal op zaterdag 11 mei Victor Keys de primeur van zijn langverwachte debuutplaat delen met Springtime.

Victor Keys trok meteen de aandacht bij het grote publiek en nationale media met eigenzinnige pianocovers van zijn favoriete drum & bass artiesten die hij op YouTube gooide. Vrijwel meteen werden al zijn video’s massaal bekeken en gedeeld over allerhande social media, en meteen gingen ook de originele artiesten Victor Keys’ covers op hun pagina te delen. Zo kreeg hij de volle bewondering en support van o.a. Camo & Krooked, Flux Pavillion, Netsky, Example, Skream,… .
Tuurlijk was ook Studio Brussel bij de pinken. Op de fanpage van Camo & Krooked hadden ze een nummer van Victor ontdekt, en verbaasd van zijn kunde en muzikale feel werd Victor Keys meteen uitgenodigd in het programma The Sound Of Sam om live enkele van deze covers live te brengen. Met alle gevolgen van dien. Victor Keys werd opgemerkt door de industrie, getekend en in management genomen door het Diestse Morgan Music. Meteen startte er een helse en intensieve periode in de studio.
‘Victor’ heeft een klassiek geschoolde achtergrond. Reeds op zijn 7 jaar was het al meteen duidelijk dat de piano zijn alter ego zou worden. Op zijn 16de werd hij gegrepen door het popvirus en het klassieke conservatorium werd afgebouwd. Met zijn sublieme pianotalent gooide hij zich met volle overgave in de electronic scene. En wat krijg je dan, fusion van het hoogste niveau. De combinatie van zijn pianoskills en electronic vibes laat menig music freak huiveren van puur genot.

Nadat hij recent op Springtime Indoor de zaal met zijn pompende en uplifting sounds naar de ultieme climax voerde, was het meteen duidelijk. Victor zou zijn debuutplaat op zaterdag 11 mei presenteren op DJ Stage ‘The Hole’.
De verwachtingen liggen hoog en de sfeer is zeer gespannen. De weersvoorspelling is warm en zonnig, maar om 19.30u wordt er een stortbui van stevige beats, snelle drumtunes en kippenvelopwekkende melodieën verwacht.

Ook de rest van het weekend is één en al extase! Met toppers zoals Xzibit, Sam Sparrow, Felix Da Housecat, Safi en Spreej, Shy FX, ‘t Hof van Commerce, Coely, DJ Hype, Trolley Snatcha,… zal men zijn best moeten doen om toch nog een momentje te vinden om te chillen in de imposante ‘Chill Zone’.
Markeer alvast 10 & 11 mei in je agenda en op naar het Halense centrum!
Voor meer info en kaarten kan u terecht op de website van Springtime Festival: http://www.springtime-festival.be/ of op de Facebook pagina van de organisatie;https://www.facebook.com/springtimefest

Bookmark and Share

Leave a Reply

Filled Under: Consulting