Springtime Festival knalt met DJ-stage ‘The HOLE’.

May 3rd, 2013

Buiten de grote urban kleppers als Xzibit, Sam Sparro, Felix Da Housecat, Safi & Spreej,… heeft het jaarlijkse Springtime Festival in Halen zich ook gefocused op het beste van de electronic scene. Vooral de jongere electronic-liefhebber lacht in zijn vuistje want onder andere DJ Hype, Trolley Snatcha en Shy FX nemen vrijdag 10 en zaterdag 11 mei de decks over op DJ-stage ‘The Hole’.

Broeiend heet zal het worden op en rond ‘The Hole’ waar dit jaar de focus is gevestigd op genres als Drum & Bass, Dubstep en Trap. Niet alleen grote helden zoals Dj Hype, Trolley Snatcha en Shy FX, maar ook een tal van aanstormende talenten en furoremakers zullen het Raubrandplein in Halen, want dat is de plaats waar The Hole zijn fundamenten verankerd heeft, doen daveren.

Opvallend op The Hole zijn vooral de namen Victor Keys en UZ, beiden beschouwd als de nieuwe profeten van hun genres.
UZ heeft zijn sporen al verdiend in het ‘Trap’ genre. Sterker nog, hij wordt uniform de nieuwe, jonge hoop genoemd van deze boomende stijl die housebeats kruist met vettige hiphop als basisingrediënt. Zij die erbij waren tijdens zijn passage in de AB Club, zullen dit enkel willen beamen. Rond de jonge Victor Keys wordt backstage dan weer gefluisterd dat hij de Belgische Drum & Bass wereld eigenhandig naar nieuwe hoogtes zal voeren. Victor bewees zich reeds als een kundig klassiek geschoold pianist, met een voorliefde voor elektronische muziek. Bij Studio Brussel speelde hij live pianocovers van Netsky en andere d&b artiesten en wist zodoende menig StuBru DJ en luisteraar te bekoren. Op Springtime zal hij overtuigen met zijn DJ skills en eigenzinnige, stomende stijl en het Raubrandplein naar hogere sferen gidsen!

Zowel DJ Hype als Shy FX hebben als veteranen in de Drum & Bass en Jungle nog weinig te bewijzen. Na dat ze beiden Pukkelpop plat speelden is ook België finaal gezwicht voor de breaks en beats van deze pioniers. Al meer dan 20 jaar staan de DJ-sets van Kevin Ford en Andre Williams garant voor kippenvel.

Op vrijdag 10 mei nemen o.a. Shy FX feat Stamina MC, Trolley Snatcha, Culprate, CRNKN, 50 Carrot,… plaats achter de decks op ‘The Hole’. Op de main stage (aka ‘The Home Tree’) zijn dan o.a. Felix da Housecat, Don Rimini, Sam Sparro en Ed&Kim te vinden.
Zaterdag 11 mei is het op ‘The Hole’ de beurt aan o.a. DJ Hype & Daddy Earl, Victor Keys, UZ, DJ Nonames,… . De main stage ‘Home Tree’ wordt die dag bezet door onder andere Xzibit, ‘t Hof van Commerce, Safi & Spreej en Coely.
Springtime Festival gaat door in centrum van het Limburgse Halen. Meer info kan je vonden op de website www.springtime-festival.be of op de Springtime Festival Facebook pagina www.facebook.com/springtimefest.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Filled Under: Consulting