Fysieke CD bijlange nog niet dood!!

January 9th, 2012

Free Record Shop countert uitspraak Pappenheimers

Zondag werd in de Pappenheimers, Vlaanderens populairste TV-programma, gesteld dat de compact disc tegen 2013 niet meer zou bestaan. Free Record Shop, marktleider binnen de muziekmarkt, wil deze uitspraak graag weerleggen en wel aan de hand van volgende argumenten:
• De totale markt van fysieke albums is nog steeds enorm. In 2011 werden er net geen 10 miljoen cd’s verkocht, een cijfer dat wel kan tellen. (bron: GfK marktcijfers)

• Een concreet voorbeeld: het album van Adele haalde vorig jaar 5x platina. Het werd 160 000 keer verkocht terwijl het slechts 20 000 keer gedownload werd.

• Artiesten zijn nog steeds afhankelijk van de verkoop van fysieke producten. Aan muziekservices zoals Spotify verdienen ze niets, dus ook vanuit de artiesten zal er alles aan gedaan worden om de verkoop van hun album via retail te stimuleren. De compact disc zal vanuit de industrie nog lang niet verdwijnen. Free Record Shop zal nieuwe talenten en artiesten blijven ondersteunen.

• In december, kadomaand bij uitstek, verkocht Free Record Shop meer cd’s dan het jaar daarvoor, een trend die niet bepaald een daling impliceert.

Free Record Shop is er aldus steevast van overtuigd dat de cd er in 2013 nog helemaal zal staan.

BRON; De Showbizzsite

Bookmark and Share

Leave a Reply

Filled Under: Media